Clafoutis de cirese

Istoria acestui desert numit clafoutis, in acest caz clafoutis de cirese isi are originea din Franta. Denumirea provine de la cuvantul clafir care inseamnä in dialectul vechi al zonei a umple. Unii l-au incadrat in categoria cake, altii in categoria flan, sau altii la quiche. Oricum acest clafoutis
Ingrediente
- lapte300 ml
- unt25 g
- zahar tos150 g
- faina125 g
Preparare
Se scot samburii de la cirese;
Intr-un vas uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat de cirese;
Se presara 100 de g din zaharul tos deasupra cireselor;
Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar vanilat, dupa gustul bucataresei);
Se varsa amestecul peste cirese si se introduce la cuptor (incalzit prealabil la 200 grade C - termostat 6/7), timp de 45 de minute. Se serveste la
temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra.
Tips
Este la fel de bun si cald si rece; E bine ca tava in care coaceti sa fie mai inalta, pentru ca sa nu dea pe afara cand creste compozitia in cuptor; Pentru ca prajitura sa fie mai usoara se poate inlocui faina cu cartof fiert.