Briose cu pere

Sezonul fructelor de toamna ne imbie sa pregatin cel putin o data pe saptamana cate un desert aromat si savuros. Astazi va propunem o reteta de briose cu pere care va fi cu siguranta pe placul membrilor intregii familii. Pofta buna!
Ingrediente
- lamaie1 bucata
- lapte10 linguri
- ou4 bucati
- para5 bucati
- ulei de floarea-soarelui9 linguri
- zahar tos12 linguri
- zahar pudra0 dupa gust
- praf de copt1 plic
- esenta de vanilie1 fiola
- faina15 linguri
Preparare
Intr-un castron frecam bine ouale cu zaharul si esenta de vanilie. Dupa ce aceste ingrediente au fost bine amestecate se adauga uleiul si laptele incalzit. La final, se adauga si faina in care am incorporat inainte praful de copt. In acest aluat adaugam apoi coaja rasa de la o lamaie.
Perele se spala bine, se sterg de apa si se taie in bucatele cat mai mici.
Formele de copt trebuie unse bine cu unt sau tapetate cu hartie pentru briose. Dupa ce acestea au fost pregatite se adauga in ele aluatul, iar deasupra se aseaza bucatelele de pere taiate.
Se dau la cuptorul preincalzit si se lasa la copt aproximativ 20 de minute.
Se servesc pudrate cu zahar pudara.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"as vrea sa ma asigure cineva ca nu toate dorintele se implinesc."