Briose cu banane si scortisoara

Briose cu banane si scortisoara

Aceste briose de post sunt atat de aromate si pufoase incat nici nu-ti vei da seama ca este vorba despre un dulce fara lapte, oua sau unt. Briosele sunt delicioase langa o cana cu ceai sau lapte. Pofta buna!

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Retete de post  
Ingrediente
  • banana2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui4 linguri
  • praf de copt2 plicuri
  • apa minerala1 ceasca
  • faina de grau2 cesti
  • scortisoara1 lingura
  • zahar brun1 ceasca
  • esenta de vanilie1 lingurita
Preparare

Intr-un vas mare amesteca faina si praful de copt. Adauga zaharul brun si o lingurita de scortisoara. Decojeste bananele si paseaza-le cu o furculita insa ai grija sa nu le zdrobesti prea tare.
Intr-un alt vas amesteca apa minerala, uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste amestecul de faina si zahar, se adauga bananele zdrobite si se omogenizeaza.

Se toarna compozitia in formele de briose si se dau la cuptor, asezate pe o tava de copt. Se lasa la copt aproximativ 25 minute. Se pudreaza cu zahar pudra inainte de servire.

Recomandari