Bezea cu zmeura si rodie

Bezea cu zmeura si rodie

Un deliciu apetisant si racoros pentru o vara de neuitat!

Specific
Timp preparare
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • frisca300 ml
  • zahar tos350 g
  • zmeura300 g
  • zahar brun2 linguri
Preparare

- Se aseaza hartie de copt intr-o tava unsa cu putin unt topit sau cu spray de gatiti si se incalzeste cuptorul la 160 C.

- Se bat foarte bine albusurile de ou spuma, cu zaharul, pana se intareste complet.

Se presara faina in tava incalzita, impreuna cu otetul, apoi se ia cu o lingura de metal din compozitia de albus si se formeaza bezele.

-Se baga inapoi tava la cuptor si se lasa pana se rumenesc, apoi se scot si se baga imediat la frigider.

-Se amesteca pulpa de rodie cu zmeura si cu zaharul si se da la rece.

- Cu 2 ore inainte de servire se scoate bezeaua, se pune pe un platou, se pune frisca batuta deasupra si amestecul de fructe.

Tips

Se consuma obligatoriu in cateva ore de la preparare.

Recomandari