Tarta cu broccoli

Tarta cu broccoli

Tarta cu broccoli contine buchetele de brocoli si sunca afumata, peste care se toarna un sos alb din oua batute cu smantana. Tarta cu brocoli este atat de frageda, incat se topeste in gura.

Timp prepararelaborios
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte50 ml
  • ou1 bucata
  • unt100 g
  • smantana250 ml
  • sunca afumata300 g
  • parmezan100 g
  • faina250 g
Preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa la frigider 30 de minute ca sa se intareasca grasimea si sa se poata lucra. Apoi se intinde o foaie rotunda mai mare decat forma de tarta.

Se curata, se spala cu apa rece si se desface brocoli in buchetele. Se fierbe 5 minute in apa cu sare la care se adauga praful de usturoi. Dupa 10 min se scoate din apa si se lasa la scurs.

Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Se intinde aluatul intr-o forma rotunda, se da o margine, tarta obtinuta se da la cuptor pentru 10 minute.

Intre timp, se amesteca smantana cu ouale, se condimenteaza si se taie sunca cubulete.

Se pun buchetelele de brocoli pe tarta, la fel si cubuletele de sunca. Se toarna amestecul cu smantana deasupra si se coace 20 de minute.

Recomandari