Rulouri cu orez

Un desert usor de facut si foarte potrivit daca vrei sa iti servesti prietenii cu ceva bun si original.
Ingrediente
- zahar150 g
- lamaie1 jumatate
- unt50 g
- zahar vanilat1 plic
- orez200 g
- cocos0
- apa150 ml
- foi placinta1 pachet
- lapte de cocos200 ml
- fulgi de cocos70 g
Preparare
Orezul se spala in 2 ape si se pune apoi la fiert, iar cand este moale se ia vasul de pe foc.
Se adauga putin cate putin laptele de cocos, omogenizand, iar apoi zaharul vanilat, zaharul tos, nuca de cocos si se mai lasa pe foc inca 2-3 minute, apoi se lasa la racit.
Pentru sirop se pune pe foc zaharul si apa, iar dupa topirea zaharului se adauga zeama de lamaie si se lasa pe foc pana amestecul devine gros si cremos, apoi se lasa la racit.
Se unge o tava de copt cu putin unt topit.
Se unge o foaie de placinta cu unt topit, se aseaza a doua deasupra si se repeta operatiunea.
Se taie foile in patru, o data pe latime si inca o data pe lungime, obtinand patru dreptunghiuri egale.
Se aseaza o lingura mare d eorez pe fiecare bucata de foaie, se ridica marginile si se ruleaza bine.
Se aseaza toate rulourile astfel obtinute in tava si se da tava la cuptor 40 de minute, la 200C.
Se scot din cuptor si se invelesc in cate o lingura de sirop.
Tips
Se servesc reci pudrate cu nuca de cocos.