Rulada cu carne si ciuperci

Rulada cu carne si ciuperci

Placinta ondulata cu carne si ciuperci se poate manca simpla sau ca si aperitiv in combinatie cu alte apertitive reci sau calde, dupa caz. Placinta ondulata cu carne si ciuperci este un antreu excelent la o masa festiva sau chiar si atunci cand poftiti o placinta in cuptor rumenita.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ciuperci50 g
  • ou1 bucata
  • unt40 g
  • faina250 g
Preparare

Se ameteca faina cu margarina pana la omogenizare, se adauga sare si ou, se tine la frigider o ora;

Cum se prepara umplutura:

Ceapa sa caleste in ulei, se adauga ciupercile, se lasa cateva minute;

Se adauga carnea tocata, se inabusa cca 10 min;

Se potriveste de sare si piper;

Se lasa sa se raceasca, se adauga coniac si ou, se amesteca bine;

Se intinde aluatul, se taie in fasii dreptunghiulare, se aseaza umplutura de carne si ciuperci, se ruleaza si se unesc capetele;

Se unge cu galbenus si se coace in cuptor la temperatura de 200 C, timp de 1-1,5 h.

Tips

Se serveste rece. Se alege carne tocata de vita, porc sau mixta, in functie de preferinta.

Recomandari