Placinte cu branza de burduf

Placinte traditionale de sarbatori, preparate cu branza de burduf, sunt delicioase si merg de minune cu bere sau vin fiert.
Ingrediente
- lapte400 ml
- ou1 bucata
- sare1 lingurita
- branza burduf500 g
- faina750 g
- untura150 g
Preparare
Se amesteca galbenusurile celor 4 oua cu faina, laptele dulce, sare si se face un aluat.
Aluatul se imparte in 4 parti, din fiecare parte intinzandu-se cate o foaie, care se unge fiecare cu unt/untura, apoi se suprapun.
Dupa 1 ora de lasat la rece se amesteca iar aluatul si se intinde o foaie groasa de 0,5 cm, din care se decupeaza patrate cu latura de 8 cm.
Branza de burduf se amesteca cu un galbenus de ou si din aceasta compozitie se aseaza in mijlocul fiecarui patrat de aluat, cu ajutorul unei linguri, o cantitate.
Se pliaza patratele, lipind marginile apoi, cu ajutorul unei furculite, se zimteaza marginile.
Se pune la incins untura si se prajesc placintele, pe ambele parti, pana se rumenesc si devin aurii.
Tips
Se servesc fierbinti sau reci.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."