Placinta cu ton

Placinta cu ton

Placinta cu ton - Cati dintre voi stiau ca pe langa retetele de pizza cu ton, exista si retete de placinta cu ton, la fel de gustoase si savuroase. Placinta cu ton poate fi servita ca si aperitiv cu diverse legume sau pur si..simpla!

Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • ou3 bucati
  • faina7 linguri
Preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, pana la omogenizare. Aluatul va iesi mai moale, ca o smantana groasa;

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei, ouale se fierb, apoi se taie in cubulete mici, tonul se scurge de ulei si se sfarama cu furculita, se amesteca bine toate aceste ingrediente. Se adauga sare si piper, dupa gust;

Se toarna jumatate din cantitatea de aluat in tava unsa cu margarina sau ulei, se intinde uniform pe toata suprafata tavii, se aseaza umplutura, se toarna restul de aluat deasupra;

Se coace in cuptor timp de 35-40 de minute, la temperatura de 180 C.

Tips

Se pot pune cantitati egale de smantana si maioneza, astfel placinta va iesi mai fina, insa putin mai grasa.

Recomandari