Placinta cu struguri si pere
Cand temperaturile scad, incingem cuptorul pentru cele mai savuroase placinte. Azi coacem o placinta cu frunctele toamnei. Pere zemoase si struguri aromati vei descoperi in umplutura acestei placinte cu o crusta crocanta, dar untoasa, cat sa te faca sa mai vrei o portie.
Ingrediente
- para2 bucati
- struguri1 kg
- zahar brun50 g
- unt nesarat2 lingurite
- faina50 g
- albus1 bucata
- coaja de portocala rasa1 lingurita
- aluat2 bucati
Preparare
Feliaza perele si taie boabele de struguri in jumatate, pentru a le scoate samburii.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade C. Pregateste coca pentru a face doua cruste pentru placinta.
Pentru umplutura, pune intr-un bol zaharul brun, faina, untul topit si coaja de portocala. Adauga perele si strugurii si amesteca compozitia.
Pune putina faina pe suprafata de lucru, subtiaza usor prima bila de aluat si ruleaza-o pana obti un cerc cu diametrul de 30 de cm. Pune aluatul in tava, toarna compozitia si pregateste cealalta bila de aluat, ruland-o pana obti un cerc de 30 cm. Taie apoi fasii de aluat pentru a permite aburului sa iasa si aseaza-le in forma de gratar, avand grija sa tai aluatul care ramane pe margini.
Amesteca intr-un bol mic un albus cu o lingurita de apa. Foloseste o pensula pentru a acoperi placinta cu aceasta compozitie.
Acopera placinta cu o foaie de copt, lasa la copt timp de 35 de minute si indeparteaza foaia.
Lasa placinta la copt inca 35 â 40 de minute pana cand crusta placintei devine aurie.
Scoate placinta din cuptor si las-o la racit 6 ore.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"articolele publicate pe site in varianta necenzurata si adresele paginii mele web!"