Creme anglaise

Creme anglaise

Se pare ca de data asta vesnica cearta anglo-franceza pentru suprematie a cedat in domeniul culinar printr-un delicios compromis numit creme anglaise. Nu se stie daca creme anglaise a fost adusa in Franta de regina florentina Caterina de Medici, sau daca a fost inventata in Anglia, dupa cum ii

Specificfrancez
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  
Ingrediente
  • lapte400 g
  • ou8 bucati
  • zahar pudra4 linguri
  • faina1 lingura
Preparare

Se amesteca ouale cu zaharul si cu o lingura de faina intr-un castron mare si apoi se bat cu mixerul, pana devine o crema;

Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se varsa incet peste oua, amestecand neintrerupt cu o lingura de lemn;

Se pune compozitia la fiert la bain-Marie si se amesteca pana crema se ingroasa;

Dupa 30 minute crema este gata si poate fi parfumata cu coaja de lamaie. Se poate pune in pahare si se rade deasupra ciocolata alba, sau se pot pune fructe: afine, felii de capsuni sau fragi.

Recomandari