Creme anglaise
Se pare ca de data asta vesnica cearta anglo-franceza pentru suprematie a cedat in domeniul culinar printr-un delicios compromis numit creme anglaise. Nu se stie daca creme anglaise a fost adusa in Franta de regina florentina Caterina de Medici, sau daca a fost inventata in Anglia, dupa cum ii
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- lapte400 g
- ou8 bucati
- zahar pudra4 linguri
- faina1 lingura
Preparare
Se amesteca ouale cu zaharul si cu o lingura de faina intr-un castron mare si apoi se bat cu mixerul, pana devine o crema;
Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se varsa incet peste oua, amestecand neintrerupt cu o lingura de lemn;
Se pune compozitia la fiert la bain-Marie si se amesteca pana crema se ingroasa;
Dupa 30 minute crema este gata si poate fi parfumata cu coaja de lamaie. Se poate pune in pahare si se rade deasupra ciocolata alba, sau se pot pune fructe: afine, felii de capsuni sau fragi.