Placinta cu ravase

Unul dintre preparatele care ar trebui sa se gaseasca in mod traditional pe masa de Anul Nou este placinta cu ravase. Placinta cu ravase este, de cele mai multe ori fie cu branza dulce fie cu branza sarata.
Recomandat pentru Evenimente
revelionIngrediente
- zahar100 g
- lapte300 ml
- ou3 bucati
- drojdie20 g
- zahar vanilat2 plicuri
- smantana100 g
- stafide50 g
- branza de oaie500 g
- faina500 g
- coaja rasa de lamaie0
- untura100 g
- galbenus4 bucati
Preparare
Se dizolva drojdia in lapte caldut, se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald;
Se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia, faina si se amesteca;
Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta;
Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaia de placinta, nu foarte subtire;
Se poate portiona foaia in patrate mici si sa se faca mai multe placintele sau sa se faca din ea o singura placinta, suprapunand colturile opuse dupa ce ai pus umplutura;
Branza se amesteca cu ingredientele pentru umplutura si se aseaza intre foile de placinta.
Tips
Impatureste ravasele - bucatile mici de hartie pe care ai scris mesajele. Daca faci o placinta mare, aseaza-le simetric in tava si incearca sa iti aduci aminte cum le-ai asezat atunci cand esti gata sa tai placinta pentru a o aseza pe platou.