Placinta cu dovlecei si cascaval

Placinta de dovlecei cu cascaval - In plin sezon de dovlecei, va oferim o reteta apetisanta de placinta cu dovlecei si cascaval. Atat de buna, incat n-o sa rezisiti tentatiei de a prepara inca una cu prima ocazie.
Ingrediente
- ceapa alba1 bucata
- lapte200 ml
- ou1 bucata
- ulei de masline2 linguri
- cascaval120 g
- dovlecel250 g
- faina230 g
Preparare
Se prepara blatul pentru placinta si se lasa 30 min, apoi se intinde o foaie subtire, se pune intr-o tava unsa cu ulei, se ruleaza si se tine la frigider timp de 20 min, dupa care se scoate din frigider se intinde din nou foia in tava si se coace la cuptor la temp 220 C, timp de 15 min;
Dovleceii se taie in fasii subtiri, ceapa se taie fin, se calesc in unt cam 5 min;
Dupa 15 min se scoate tava cu blat din cuptor, se rade cascaval pe toata suprafata, se adauga legumele, se toarna ouale batute cu lapte, sare si piper;
Se tine la cuptor 20 30 min.
Tips
Se serveste rece sau calda, dupa preferinta. Citeste si alte retete de placinte Placinta moldoveneasca cu dovleac Placinta cu dovleac