Nan, paine din India

Nan, paine din India

Tineti regim si nu mancati paine? Perfect, dar atunci nu incercati preparate indiene, pentru ca sunt atat de picante incat nu merg fara paine sau orez si mai ales fara celebra Nan, paine din India. Nan, paine din India este cunoscuta sub mai multe denumiri: Roti - Nan - Parantha - Puri si

Specificindian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarian  
Ingrediente
  • lapte100 ml
  • ou1 bucata
  • ulei de masline1 lingura
  • sare1 lingurita
  • smantana100 ml
  • faina400 g
Preparare

Se pune cuptorul la incalzit la 250°, se amesteca faina cu praful de copt si sarea;

Se adauga
oul, laptele si iaurtul / smantina;

Se framanta aluatul, se imparte aluatul in 6 bucati care se intind pe rand cu sucitorul;

Se pun pe o tava, pe hirtie pergament, se coc in mijlocul cuptorului 6 – 8 minute.

Cand se scot se ung cu ulei de masline. Se servesc calde.

Tips

Se serveste langa orice fel de mancare indiana si se poate pastra cateva zile cu conditia sa o incalzim putin inainte de a o consuma.

Recomandari