Cataif

Cataif

Cataiful, o prajitura delicioasa, de origine controversata, greceasca sau turceasca, iti va indulci orice zi mohorata cu aroma sa inconfundabila.

Specificturcesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar50 g
  • ou1 bucata
  • unt200 g
  • zahar brun300 g
  • apa300 ml
Preparare

Se marunteste bine miezul de nuca, cu ajutorul masinii, apoi se amesteca bine cu oul batut si scortisoara.

Se ia o cantitate cat o palma de aluat de cataif, se umple cu amestecul de nuca, apoi se ruleaza si se pune intr-o tava, unsa in prealabil cu putin unt topit la bain marie.

Se aseaza fiecare cataif in tava pana se termina compozitia si se toarna deasupra restul de unt topit. Se da la cuptor pentru 25 de minute, la o temperatura de 180 grade.

Dupa cele 25 de minute, se mareste temeperatura la 200 grade si se mai lasa 5 minute, sa prinda crusta deasupra.

Se amesteca ingredientele pentru sirop, iar dupa ce se scoate cataiful de la cuptor se insiropeaza cu acesta, lasandu-l apoi la rece 1 ora.

Tips

In loc de zahar se poate folosi miere, ii sporeste aroma. Cataiful se poate orna la sfarsit cu frisca.

Recomandari