Rissoto cu gorgonzola

O garnitura aromata, cremoasa si usoara pentru stomac.
Ingrediente
- branza parmezan30 g
- ceapa alba1 bucata
- unt50 g
- vin alb150 ml
- usturoi uscat2 catei
- sofran1 lingurita
- branza gorgonzola75 g
Preparare
Ceapa alba se toaca foarte marunt si se caleste in putin ulei incins, impreuna cu usturoiul zdrobit, dafinul si cimbrul..
Orezul se spala bine in doua ape si se pune la prajit peste ceapa si usturoi, pana devine transparent, amestecand mereu.
Se da focul mare si se adauga vinul, amestecand pana se evapora.
Se da focul mic, se incalzeste zeama de carne pana devine fierbinte si se pune din ea peste orez, cate un polonic, amestecand mereu.
Dupa ce s-a terminat zeama si s-a fiert bine orezul, devenind cremos, se adauga sofranul, amestecand
Se ia vasul de pe foc si se adauga branza gorgonzola, cea parmesan si untul, amestecand mereu, usor sa nu se terciuiasca.
Tips
Se serveste fierbinte, ca garnitura.