Calzone cu spanac

Calzone cu spanac

Preparat classic italian, calzone cu spanac se poate servi atat fierbinte, cat si rece, in functie de felul al doilea de mancare servit.

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • branza mozzarella300 g
  • ou4 bucati
  • usturoi uscat3 catei
  • ulei de masline2 linguri
  • piper0 dupa gust
Preparare

Se face un amestec din ingredientele de aluat si se framanta bine, lasandu-se apoi la dospit, acoperit cu un prosop umed.

Dupa 1 ora de dospit se taie aluatul in patrate care se intind bine cu ajutorul unui facalet.

Spanacul se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, alaturi de cei 2 catei de usturoi, intregi, care se lasa doar 3-4 minute si apoi se scot din tigaie.

Oualele se amesteca bine cu branza mozzarella data pe razatoarea mare si se adauga la spanac, amestecand bine.

Cu ajutorul unei linguri se ia din amestec si se pune pe fiecare foaie de aluat, pe jumatatea inferioara, iar jumatatea superioara se pliaza peste umplutura, lipindu-i-se marginile.

Intr-o tava incalzita si unsa cu putin unt se aseaza toata patratele umplute, se ung cu putin albus de ou si se da tava la cuptorul incins, pana se coace aluatul si se se rumeneste frumos.

Tips

Se pot servi cu marar tocat presarat deasupra.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

din adolescenta
  • person

    "va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right