Parfait de caise

Caisele sunt daruri parfumate si pline de vitamine ale verii, putem sa le mancam ca atare, dar putem face din ele si o gramada de alte preparate si mai ales parfait de caise. Aceasta reteta de parfait de caise este benefica si pentru cazurile in care caisele sunt prea coapte, prea moi.
Ingrediente
- zahar200 g
- caise500 g
- lapte100 ml
- ou2 bucati
- zahar vanilat1 plic
Preparare
Se amesteca zaharul cu ouale si se subtiaza treptat cu lapte cald pe aragaz, la foc mic;
Se ia vasul de pe foc si se adauga zaharul vanilat, se pune la racit;
Se adauga caisele curatate de coaja si samburi, zdrobite sau trecute prin sita;
Se toarna compozitia peste frisca batuta, se amesteca usor cu telul, se toarna in forme de parfait, care se dau pe timp de trei ore in congelator.
Tips
Se poate folosi in loc de frisca, smantana. Daca sunteti la dieta, reduceti frisca la jumatate si completati cu iaurt degresat. Puteti gasi si alte retete delicioase de parfait: Parfait de fructe ; Parfait de vanilie ; Parfait .