Parfait cu alune

Nimic mai potrivit pentru o vara calduroasa decat un desert inghetat sub forma de parfait cu alune. Acest parfait cu alune este delicios, arata excelent si este usor de preparat. Cu aceasta reteta de parfait cu alune avem numai avantaje pentru ca ne vom racori si il vom savura fara griji!
Ingrediente
- alune100 g
- frisca250 g
- lapte50 ml
- amidon1 lingura
- rom2 lingurite
- zaharina6 tablete
- esenta de vanilie0 dupa gust
- frisca lichida250 ml
Preparare
Se prajesc alunele in cuptor, se racesc si se zdrobesc cu sucitorul;
Se amesteca amidonul cu laptele, se pune la fiert, amestecandu-se continuu pana se ingroasa, zaharina adaugandu-se la sfarsit dupa ce s-a dizolvat in prealabil cu putina apa calda. Se lasa la racit;
Se amesteca frisca cu vanilia, romul si alunele zdrobite;
Se amesteca cele 2 compozitii cu grija si se toarna intr-o forma de chec, tapetata cu celofan;
Se niveleaza, se acopera cu celofan si se lasa 6 ore la congelator. La servire se scoate din forma si se pun pe deasupra cateva alune.