Inghetata de portocale cu crema de ou

Inghetata de portocale cu crema de ou

Cine nu si-ar dori sa fie rasfatat cu o apetisanta inghetata de portocale cu crema de ou. Inghetata de portocale cu crema de ou este un desert de sezon, racoros si vitaminizant. Uimeste-ti familia si prietenii preparand-o in propria ta bucatarie!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar300 g
  • ou6 bucati
Preparare

Se freaca ouale cu zaharul;

Se pune sa fiarba laptele sic and clocoteste se adauga vanilia;

Se da la o parte, se acopera si se lasa asa un sfert de ora;

Se toarna laptele incet peste oua, amestecand intr-una;

Se pune cratita cu compozitia pe foc potrivit si se amesteca pana se ingroasa astfel incat, scotand lingura, sa ramana pe ea un strat subtire de crema;

Cat este crema fierbinte, se pune coaja de la o portocala si dup ace s-a racorit, se amesteca incet cu zeama de portocale si de lamaie;

Se strecoara si se pune in forma sa se inghete.

Recomandari