Inghetata de ciocolata pe bat

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de forme pentru inghetata pe bat pe care le gasiti in comert. Va garantam ca nu veti regreta ca le-ati achizitionat si ca sa va convingem va recomandam sa incercati inghetata de ciocolata propusa de âCaietul cu reteteâ.
Ingrediente
- lapte200 ml
- ou4 bucati
- zahar pudra2 linguri
- ciocolata neagra200 g
Preparare
Punem pe foc laptele impreuna cu ciocolata rupta bucatele. (poza 1)
Mestecam continuu pana se topeste complet ciocolata si se omogenizeaza compozitia. (poza 2)
Dam la rece si cand s-a racit adaugam rand pe rand galbenusurile. (poza 3)
Batem spuma albusurile. Cand s-au intarit adaugam zaharul pudra si batem pana devine ca o bezea lucioasa. (poza 4)
Incorporam bezeaua in compozitia de ciocolata. (poza 5)
Umplem formele pana la baza si punem capacele. Bagam la congelator. (poza 6)
Dupa ce s-a intarit scufundam rapid formele in apa calda ca sa putem scoate usor inghetata. Delicioasa !
Inghetata de ciocolata pe bat de la www.caietulcuretete.com
Credit foto: www.caietulcuretete.com