Inghetata de afine
Daca iti plac fructele de padure si in aceeasi masura inghetata racoritoare atunci le poti combina intr-un desert savuros, care va face deliciul oricarei zile calduroase petrecute alaturi de cei dragi!
Ingrediente
- afine3 pahare
- zahar pudra1 lingura
- zahar vanilat1 plic
- zahar brun6 linguri
- smantana dulce300 ml
- esenta de afine1 fiola
- angelli afine2 linguri
Preparare
Se spala bine 2 pahare de afine, se strivesc putin cu furculita si se presara deasupra cele 5 linguri de zahar brun (daca folosim afine congelate se lasa la decongelat complet si apoi se amesteca cu zaharul).
Se prepara frisca din smantana dulce la care se adauga 1 lingura de zahar pudra, plicul de zahar vanilat si esenta de afine.
Se pun in blender afinele cu zaharul pana ce ajunge la consistenta dorita, apoi se adauga frisca, amestecand usor cu lingura pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o caserola de plastic, se pune capacul si se da la congelator pentru aproximativ 4 ore (la fiecare ora se scoate inghetata din congelator si se amesteca foarte bine cu o lingura, pentru evitarea formarii de cristale de gheata).
Cat timp inghetata este in congelator, se prepara si sosul de afine. Ultimul pahar de afine spalate si strivite putin plus 1 lingura de zahar brun se pun pe foc pana incep sa fiarba usor, se iau de pe foc, se lasa la racit si se adauga 2 linguri de Angelli de afine.
Inghetata asezata in cupe se orneaza cu acest sos.
Tips
In loc de sos se pot folosi doar afine proaspete.