Scones cu stafide si vanilie

Scones cu stafide si vanilie

Azi iti prezentam o gustare originara din Scotia, servita de regula la ceai si acompaniata de gem si unt. In loc sa dai banii pe produse de patiserie, fa acasa scones pentru micul dejun.Ai nevoie de 15 minute de preparare si 15 minute la cuptor.

Specificbritanic
Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • zahar2 linguri
  • ou1 bucata
  • sare1 praf
  • vanilie1 pastaie
  • praf de copt1 plic
  • smantana150 g
  • stafide100 g
  • unt nesarat4 lingurite
  • faina2 cani
Preparare

Pune cuptorul la incalzit la o temperatura de 220 de grade C si da cu unt foaia de copt pe care vei aseza scones-urile.

Pune intr-un bol faina, praful de copt si sarea si amesteca-le.

Taie untul in bucatele si amesteca-l in compozitia de faina, dupa care adauga stafidele si pastaia de vanilie.

Bate un ou si amesteca-l zaharul apoi toarna-l peste faina cu unt, statide, praf de copt si sare. Adauga si smantana. Foloseste o furculita pentru a amesteca aluatul.

Pune faina pe o suprafata plata, scoate aluatul din bol si da-i o forma de bila, iar apoi cu ajutorul unui sucitor fa o foaie de aproximativ 2 cm grosime.

Foloseste un pahar pentru a face scones-urile, iar apoi pune-le in tava.

Poti glazura scones-urile cu o compozitie de lapte si ou.

Lasa scones-urile la cuptor timp de 15 minute la o temperatura de 220 grade C, pana cand devin maro aurii si se umfla.

Recomandari