Fursecuri de ovaz cu ciocolata, migdale si cirese
Migdalele si ciresele dau o aroma si un gust aparte acestor fursecuri de ovaz. Daca vrei sa-i surprinzi pe cei dragi cu un desert inedit, noi iti propunem aceasta reteta de fursecuri. Sunt usor de preparat si pot fi servite oricand in timpul zilei.
Ingrediente
- cirese250 g
- migdale100 g
- ou2 bucati
- ulei de masline100 ml
- sare0
- praf de copt1 lingurita
- esenta migdale1 bucata
- zahar brun50 g
- ovaz2 linguri
- esenta de vanilie1 bucata
- faina500 g
- fulgi de ciocolata0
Preparare
Se lasa cuptorul la incins. Intre timp se pregateste foaia pentru copt.
Intr-un bol mare se adauga uleiul de masline, zaharul brun, esenta de vanilie, esenta de migdale si ouale si se amesteca bine.
Intr-un alt bol se adauga faina, sarea si praful de copt. Dupa ce acestea s-au imbinat, se adauga peste compozitia din primul bol si se amesteca bine. Se adauga fulgii de ovaz si se amesteca in continuare pana ce compozitia capata un aspect uniform.
La final se adauga fulgii de ciocolata, ciresele si migdalele si se amesteca cu compozitia.
Se ia cate o lingura din compozitie si se aseaza pe foaia pentru copt, la distante egale, la final presand putin suprafata lor.
Se lasa la cuptor incins cca. 10 â 12min.
Dupa ce se scot de la cuptor, se mai lasa cca. 2 min pentru a se raci putin. Apoi fursecurile se pun in alt recipient.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"impreuna putem avea succesul dorit pe plan profesional."