Fursecuri cu ciocolata neagra si caise

Fursecuri cu ciocolata neagra si caise

Ti-e pofta de ceva special? Ce spui daca ai incerca aceasta reteta de fursecuri cu ciocolata neagra si caise? Fursecurile sunt ideale in orice moment al zilei, in plus, daca vor fi insotite de o cana de lapte sau de cafea (dupa preferinte), iti vor face ziua mai buna.

Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  
Ingrediente
  • zahar200 g
  • ou1 bucata
  • unt120 g
  • praf de copt1 lingurita
  • faina200 g
  • esenta de portocale1 bucata
  • fulgi de ciocolata1 punga
  • caise deshidratate1 punga
Preparare

Intr-un bol se freaca bine zaharul cu untul apoi se adauga oul, esenta de portocale si praful de copt si se amesteca in continuare pana ce compozitia capata un aspect omogen.

Se adauga bucatile de caise confiate si se amesteca bine cu aluatul.

Separat se pregateste tava pentru copt: se aseaza hartie de copt iar peste ea se presara putina faina (pentru ca fursecurile sa nu se lipeasca).

Fursecurile se lasa la copt circa 8-10 minute (pana ce marginile se rumenesc cum trebuie), la 170 de grade. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute.

Separat, intr-un bol, se topesc fulgii de ciocolata (se pot incalzi 2 minute la microunde, insa odata la 30 de secunde opriti microundele si mai amestecati putin fulgii pentru a se topi uniform).

Dupa ce fulgii de ciocolata s-au topit, luati cate un fursec si inmuiati-l pe jumatate in compozitie, ciocolata in exces fiind lasata sa se scurga.

Fursecurile se aseaza pe hartie cerata si se lasa circa 2 ore, pana in momentul in care ciocolata s-a uscat complet si ramane fixata pe ele.

Recomandari