Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Unul din din deserturile preferate de americani in timpul Craciunului sunt niste miniprajituri, fursecuri numite bulgari de zapada. Pufosi si racorosi acesti bulgari de zapada sunt atat de deliciosi, incat topesc in gura.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii320 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  revelion  
Ingrediente
  • nuci1 cana
  • zahar tos1 ceasca
  • zahar pudra1 cana
  • sare1 lingurita
  • faina de grau2 cani
  • esenta de vanilie1 fiola
  • unt nesarat1 cana
Preparare

Se preincalzeste cuptorul la ccca 150 grade, si se ung bine cu unt, cateva hartii pentru copt de marimea unei tavi;

Intr-un vas de marime medie se mixeaza la viteza mare untul, sarea, cu zaharul granulat, pana cand compozitia devine usoara si pufoasa, la sfarsit se adauga si esenta de vanilie;

Se incorporeaza faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi nuca macinata;

Cu mainile date prin zaharul pudra confectionam bulgarasi de cca 3 cm diametru, din toata compozitia. Se pun bulgarii pe foaia unsa cu unt, lasand spatiu suficient intre ele (cam de 2 ori diametrul lor) si apoi se pun in cuptor, unde se lasa 25 de minute pana devin aurii;

Se scot din tava se racesc cam 15 minute, se dau prin zahar pudra. Pot fi tinute foarte bine cca 2 saptamani intr-un vas bine etansat la racoare, dar nu in frigider.

Tips

Acesti bulgari de zapada vor fi deliciosi daca ii tavalim si prin nuca de cocos rasa; Cantitatile din reteta sunt pentru cca 40-50 de bulgari.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Suflet de... iarna
  • person

    "nu conteaza numarul respiratiilor ci momentele care ti-au smuls o respiratie"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right