Biscuiti festivi

Biscuiti festivi

Incearca aceasta reteta de biscuiti speciali de Paste. Gustul si forma lor inedita vor incanta pe toata lumea!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • ciocolata cu lapte0
  • lapte6 linguri
  • ou1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui100 ml
  • zahar tos120 g
  • chimen1 lingurita
  • suc de lamaie1 bucata
  • scortisoara3 g
  • nucsoara3 g
  • faina250 g
Preparare

Uleiul se amesteca bine cu zaharul tos, cu galbenusul de la ou si cu coaja de lamaie.

Se adauga fructele confiate faina in ploaie, semintele de chimen, scortisoara si nucsoara, amestecandu-se foarte bine.

Se toarna deasupra laptele rece, se amesteca si se lasa la rece, la frigider, 30 de minute.

Se pune aluatul pe un blat cu faina si cu ajutorul unor forme speciale (iepuras, pui, miel) se taie biscuitii care se pun la copt in tava cuptorului, pana devin aurii-cafenii.

Cu ajutorul ciocolatei de menaj topite se orneaza biscutii, realizandu-se ochisorii figurinelor, urechile sau botul.

Tips

Se servesc reci, de la frigider.

Recomandari