Bilute de cocos glazurate
Fiindca se apropie cu pasi repezi sarbatorile va recomandam o reteta de fursecuri foarte simplu de pregatit. Bilutele de cocos glazurate nu trebuie sa va lipseasca de pe masa de Craciun sau de Revelion.
Ingrediente
- ou1 bucata
- zahar pudra100 g
- cocos100 g
- frisca lichida2 linguri
- ciocolata amaruie50 g
Preparare
Primele doua ingrediente se folosesc pentru prepararea glazurii.
Amestecam cocosul cu zaharul si oul si framantam bine cu mainile pana ce compozitia capata o consistenta omogena. (poza 1)
Formama bilute de marimea unei nuci si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (poza 2)
Le lasa sa se coaca la foc mic 15-20 minute, pana se rumenesc usor pe fund. (poza 3)
Ciocolata rupta cubulete impreuna cu frisca lichida le punem pe foc la bain-marie pana se dizolva capatand consistenta unei glazuri .Punem intr-o punga pe care o intepam la un capat si glazuram bilutele. (poza 4)
Se dau 10 minute la rece sa se intareasca glazura apoi se pot servi. Daca doriti puteti sa le imbracati cu totul in ciocolata, va recomand insa sa folositi ciocolata amaruie pentru ca ele deja sunt destul de dulci. (poza 5)
Bilute de cocos glazurate de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com