Zabaglione cu fructe rosii

Zabaglione cu fructe rosii

Clasic italian, originar din vechea Venetie, zabaglione sau sabayone, este un desert rafinat pe baza de galbenusuri si vin dulce. O spuma de vin de o finete care iti ia mintile! Incercati un zabaglione!

Specificitalian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  revelion  valentine`s day  
Ingrediente
  • ou6 bucati
  • zahar pudra130 g
  • lime (lamaie verde)1 bucata
  • fructe de padure uscate200 g
  • vin marsala20 cl
Preparare

Puneti 100 g fructe rosii de padure intr-o craticioara cu 10 g zahar pudra si 1/2 pahar cu apa. Lasati 7 minute pe foc iute si apoi dati deoparte.

Puneti galbenusurile si zaharul pudra ramas intr-un bol si bateti cu mixerul pana ce rezulta un amestec omogen, fin si galbenusurile se albesc.

Pregatiti un bain-marie – incalziti apa intr-o cratita apoi puneti deasupra bolul cu galbenusurile frecate cu zahar. Adaugati vinul alb de Marsala si sucul de la 1/2 de lime si amestecati pe bain marie cu un mixer pana ce preparatul se ingroasa si se transforma intr-un mousse fin. Luati de pe foc.

Turnati in boluri, turnati deasupra amestecul de fructe rosii, ornati cu cele 100 de grame de fructe rosii ramase apoi dati la rece.

Tips

In momentul servirii se poate orna cu piscoturi sau bezele.

Recomandari