Crema rece de zmeura

Crema rece de zmeura

Un desert savuros si racoritor, cu fructe de sezon, ideal pentru zilele caniculare. Este o alternativa nemaipomenita pentru clasica inghetata. Crema rece de zmeura este un preparat pe care trebuie sa-l incerci vara aceasta!

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar250 g
  • frisca700 g
  • zmeura1 kg
  • gelatina10 foi
  • granule de gelatina8 lingurite
Preparare

Se pune zmeura in strecuratoare si se spala sub jet puternic de apa. Se scurge bine, apoi se aseaza intr-un castron cu zaharul si se lasa la o parte 2-3 ore, dupa care se trece prin sita cu tot cu siropul ce l-au lasat.

Se adauga gelatina dizolvata in putina apa calduta.

Se amesteca totul cu frisca si se pune crema in cupe, iar deasupra de decoreaza cu fructe de zmeura proaspete. Cupele cu crema se introduc apoi in congelator. Se consuma rece.

Recomandari