Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este unul dintre deserturile cele mai usor de preparat. Nu ai nevoie decat de zahar, 1 litru de lapte, 6 oua si o ora la dispozitie. Toata lumea va savura cu placere crema fina de zahar ars facuta de tine.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii550 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  valentine`s day  ziua copilului  
Ingrediente
  • zahar200 g
  • lapte1 l
  • ou6 bucati
  • zahar vanilat1 plic
Preparare

Se topeste zaharul intr-o cratita;

Se ia apoi o alta cratita in care vom prepara crema de zahar ars si peretii ei se tapeaza cu zaharul topit, astfel incat zaharul sa acopere uniform peretii cratitei;

Se lasa apoi cratita sa se raceasca;

Se pune laptele la incalzit la foc mic;

Se bat ouale spuma impreuna cu zaharul vanilat;

Se pune la incalzit cuptorul;

Cand a fiert laptele se iau ouale batute spuma si se amesteca cu laptele cald;

Se pune amestecul creat astfel peste zaharul topit in cratita;

Se ia acum cratita cu zaharul topit si cu amestecul si se pune intr-o alta cratita mai mare care sa o cuprinda in care se pune apa si se pun cele doua cratite in cuptor;

Se tine la cuptor pana atunci cand incepe sa prinda o culoare maronie compozitia;

Se scoate de la cuptor si se lasa apoi la racit;

Se serveste rece de la frigider;

Crema de zahar ars se poate orna si cu frisca, dupa preferinta.

Recomandari