Crema de zahar ars cu dovleac
Daca iti place crema de zahar ars, trebuie sa incerci si o crema de zahar ars de sezon, adica cu dovleac. Suprafata crocanta a zaharului caramelizat in combinatie cu piureul de dovleac face din acest desert de sezon unul savuros.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere cina romantica halloween valentine`s day ziua copilului onomasticaIngrediente
- zahar1 ceasca
- vanilie1 pastaie
- scortisoara1 baton
- dovleac1 bucata
- apa0
- galbenus5 bucati
- mascarpone250 g
Preparare
Pune cuptorul la incalzit la 350 de grade C.
Intr-o tava se caramelizeaza zaharul, dupa care de adauga apa, pentru ca zaharul topit sa imbrace peretii cratitei.
Taie capacul dovleacului, indeparteaza coaja iar apoi taie dovleacul in bucatele mici si pune-le la fiert.
Intre timp, amesteca jumatate de ceasca de zahar cu galbenusurile pana cand zaharul se dizolva.
Pune crema de mascarpone, pastaia de vanilie, batonul de vanilie intr-un ibric si lasa compozitia pe foc pana da intr-un clocot. Scoate batonul de scortisoara si toarna compozitia cu galbenusuri peste aceasta crema.
Paseaza dovleacul si pune-l in amestecul de mai sus.
Pune crema obtinuta in tava tapetata cu zahar si las-o la cuptor timp de 35 â 45 de minute. Scoate crema din cuptor si las-o sa se raceasca la temperatura camerei. Acopera-o si pune la frigider peste noapte, cel putin 6 ore.
Presara zahar peste crema si caramelizeaza-l folosind un arzator sau in cuptor, daca are flacare si sus. Daca o pui la cuptor trebuie sa lasi crema de zahar ars doar 2 minute.