Crema cu migdale si visine

Crema cu migdale si visine

Iata o reteta pentru mic-dejun ideala in acele zile in care esti lipsita de imaginatie. Si daca tot a inceput sezonul fructelor, de ce sa nu profitam de ele? De exemplu, visinele sunt ideale pentru preparare diferitelor deserturi.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • zahar1 lingura
  • miere1 lingura
  • migdale100 g
  • visine300 g
  • smantana500 g
  • esenta migdale1 lingurita
  • zahar brun2 linguri
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • apa200 ml
  • zeama de lamaie1 lingurita
Preparare

Se lasa cuptorul la incins, iar in acest timp se pregateste o tava pe care se pune hartie de copt. Migdalele se pun intr-un bol si se amesteca cu mierea, dupa care se pun in tava. Se lasa la cuptor circa 10 minute, dupa care se taie si se lasa la racit.

Separat, intr-o oala, se pun vinisele, zeama de lamaie, extractul de migdale, zaharul si apa. Se tin la foc mediu, amestecand continuu, pana cand visinele incep sa fiarba. Se iau de po foc si se pun intr-un bol sa se raceasca. Bolul se poate pune intr-un alt bol cu apa si cuburi de gheata, pentru ca visinele sa se raceasca mai repede.

In acest timp se amesteca smantana, zaharul brun si esenta de vanilie. Dupa ce compozitia s-a omogenizat, se adauga visinele pregatite anterior la foc si se amesteca din nou.

Compozitia obtinuta se aseaza intr-o forma transparenta (poate fi si un pahar), se adauga visinele ramase, iar la final migdalele cu miere.

Recomandari