Cheesecake cu cirese

Cheesecake cu cirese

Iata un desert pe care trebuie sa il incerci in aceasta perioada: Cheescake cu cirese. Compozitia cremoasa a prajiturii si gustul usor acrisor al cireselor fac din acest desert un adeverat deliciu. In plus, poate fi servit oricand in timpul zilei.

Specificamerican
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • zahar500 g
  • biscuiti cu graham1 pachet
  • cirese500 g
  • ou3 bucati
  • sare0
  • branza de oaie400 g
  • gelatina1 lingura
  • esenta de vanilie1 lingura
  • unt nesarat10 linguri
  • faina150 g
  • zeama de lamaie100 ml
  • amidon de porumb1 lingurita
Preparare

Pentru blat:

1 pachet biscuiti graham
10 linguri unt
3 linguri zahar
sare

Pentru compozitie:

400 grame branza grasa
100 grame zahar
150 grame faina
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua
1 praf de sare
1 lingurita amidon alimentar

Pentru topping

500 grame cirese
1 pahar zahar
100 ml zeama de lamaie
1 lingura gelatina

Preparare:

Biscuitii se macina cu ajutorul unui aparat, dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, iar compozitia se toarna intr-o forma rotuna, unsa in prealabil cu unt. Se lasa la frigider timp de 15 minute. In acest timp se pregateste umplutura: se mixeaza branza impreuna cu restul ingredientelor, pana cand se obtine o compozitie omogena. Se poate folosi un robot de bucatarie.

Pentru toppingm, ciresele se pun intr-un blender impreuna cu zeama de lamaie si zaharul si se amesteca pana cand rezulta o compozitie omogena, dupa care se amesteca cu gelatina. La final se toarna peste compozitia de branza obtinuta mai devreme si se lasa din nou la rece, aproximativ doua ore. Dupa ce s-a racit, cheesecake-ul poate fi scos din forma si pus pe farfurie.

Recomandari