Biscuiti cu iaurt si caise

Biscuiti cu iaurt si caise

In zilele caniculare este recomandat sa consumam fructe, dar parca nu putem rezista tentatiei de a le consuma in combinatii inedite, menite sa ne desprinda putin din monotonia zilnica. Astazi iti propunem aceasta reteta de biscuiti cu iaurt si caise.

Specificamerican
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  onomastica  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • biscuiti din secara150 g
  • caise825 g
  • migdale200 g
  • iaurt550 g
  • gem de caise1 borcan
Preparare

Gemul de caise se pune intr-o tigaie si se tine le foc mic, amestecand constant, timp de 4 minute sau pana cand devine suficient de moale. Caisele se scot din conserva, se pun intr-un bol, dupa care se pune gemul incalzit peste ele.

Separat, in pahare cu gura mai lata, se aseaza cateva straturi de biscuiti (depinde de dimensiunea paharelor). Peste ele se adauga compozitia obtinuta anterior cu caise si gem, dupa care se adauga 2 sau 3 linguri de iaurt. Procedura se poate repeta pana cand se folosesc toate ingredientele. Se tin la frigider aproximativ 4 ore.

Separat, intr-o tigaie, se caramelizeaza zaharul, dupa care se adauga bucatile de migdale, se amesteca, se lasa la racit, iar la final mixtura obtinuta, dupa ce s-a racit, se poate rupe in bucatele si adauga in paharele cu caise si gem, pentru decor.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

pentru fericirea mea...
  • person

    "orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Pantofi dama Parks Bej
Shop Ele.rochevron_right