Pasca Mascarpone

Pasca Mascarpone

Una din cele mai delicioase retete de pasca din Italia, pasca Mascarpone va tenteaza sa petreceti sarbatoarile cu ea, alaturi. Pasca Mascarpone aduce toata savoarea culinara a Italiei cu ea, iar in plus pasca Mascarpone are un aspect deosebit de apetisant si se poate face si cu diverse fructe din

Specificitalian
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
paste  
Ingrediente
  • zahar1 lingura
  • capsune1 kg
  • margarina clasica150 g
  • ou5 bucati
  • sare1 praf
  • amidon1 lingura
  • suc de lamaie0 dupa gust
  • faina250 g
  • coaja rasa de lamaie0 dupa gust
  • mascarpone200 g
Preparare

Se amesteca intr-un castron faina, zaharul, coaja de lamaie si sarea. Se rade deasupra margarina fulgi si se toarna 4 linguri de apa rece, se amesteca totul din nou cu furculita;

Aluatul se preseaza cu mainile, formandu-se o bila, care se infasoara intr-o folie si se baga in frigider 30 minute;

Se paseaza jumatate din cantitatea de capsuni, se amesteca cu amidonul, ouale, zaharul si crema Mascarpone;

Se incinge cuptorul, se unge cu grasime o forma rotunda, se pune aluatul in ea imbracand bine forma. Se pastreaza putin aluat, cu care se orneaza cu furculita formandu-se frunzulite decorative si o margine creponata;

Amestecul preparat mai sus din piureul de fructe si mascarpone se toarna in forma si se garniseste cu marginea decorativa, cu frunzulite, se da la cuptor cca 30 minute, cand se scoate se orneaza cu restul de capsuni taiate felii.

Tips

Citeste si alte retete de: Pasca si cozonac .

Recomandari