Clatite umplute si gratinate la cuptor
Reteta originala marca Academia Maggi!
Ingrediente
- zahar1 praf
- ciuperci150 g
- lapte1 cana
- ou1 bucata
- patrunjel2 fire
- busuioc0 dupa gust
- cimbru0 dupa gust
- oregano0 dupa gust
- sare1 praf
- smantana150 g
- ardei gras1 bucata
- sunca presata200 g
- parmezan50 g
- faina1 cana
- porumb dulce100 g
- telemea150 g
- ceapa verde2 fire
- sos remoulade2 linguri
Preparare
- Se bat ouale ca pentru omleta, apoi amestecam cu laptele. Cand sunt bine omogenizate, se toarna si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocolosi si se potriveste cu o priza de zahar si un praf de sare.
- Se incinge o tigaie mica (diametrul de 10-12 cm) si se unge cu putin ulei. Se toarna cantitatea necesara de aluat (in functie de cat de groase vrem clatitele) cu ajutorul unul polonic, intr-o parte a tigaii, iar prin rotirea tigaii, se uniformizeaza alatul pe toata suprafata ei. Se coc clatitele pe ambele parti.
- Se toaca ceapa si patrunjelul si se calesc in ulei foarte putin, apoi se adauga si restul de ingrediente si se calesc toate impreuna. Cand sunt calite, se pune si sosul de verdeata si se amesteca bine.
- Umplem clatitele cu 2-3 lingurite de compozitie se ruleaza si se aseaza intr-un vas termorezistent, una langa alta.
- Se bat ouale impreuna cu parmezanul proaspat dat pe razatoare. Se ung clatitele cu smantana, se acopera cu feliute de telemea si peste telemea se toarna ouale cu parmezan, apoi se condimenteaza cu ierburile aromatice, dupa gust.
- Tava se da la cuptorul incins la 180 de grade, 20-25 de minute, pana cand clatitele sunt frumos gratinate.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"sensul vietii este acela de a cauta fericirea!"