Clatite cu pere caramelizate

Clatitele cu pere caramelizate sunt de-a dreptul fabuloase si irezistibile. Artisti in ale culinariei, francezii, ne indeamna sa incercam reteta pentru rafinatele clatite cu pere caramelizate.
Ingrediente
- zahar75 g
- lapte125 ml
- ou2 bucati
- para2 bucati
- unt60 g
- faina100 g
Preparare
Cum se prepara blatul:
Se amesteca intr-un castron faina, un praf de sare, 1 lingura de zahar, laptele, 125 ml apa, ouale;
Se lasa 10 min sa se linisteasca;
Cum se prepara perele caramelizate:
Se spala perele, se sterg bine, se taie in sferturi si se inlatura samburii;
Se taie, apoi, feliute si se stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu se oxideze;
Se topeste o jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, se fac 4 clatite si se lasa la cuptor pentru a se pastra calde;
Se topeste restul de unt in alta tigaie si se adauga feliutele de pere si migdale;
Se calesc putin, se presara peste ele restul de zahar si se amesteca pana la caramelizare.
Tips
Se aseaza clatitele pe farfurii, se umple cu pere si se orneaza cu menta.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
""amintirile nu ne mai pot omori; cel mult pot face o rana sa doara si sa sangereze din nou...""