Clatite cu papricas
Clatitele cu papricas sunt o gustare calda, gustoasa si eleganta din bucataria unguresca. Aceasta reteta de clatite cu papricas, reprezinta cartea de vizita a bucatariei unguresti. Daca va pregatiti de un eveniment sau o petrecere importanta, veti uimi toti invitatii atunci cand le veti pune pe
Ingrediente
- ou1 bucata
- rosie1 bucata
- piper1 lingura
- apa minerala1 pahar
- ardei gras1 bucata
- arpagic1 bucata
- faina1 lingura
Preparare
Se curata rosia si ardeiul gras de coaja si seminte;
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei de masline, dupa care se toarna 1/2 pahar de apa, se adauga rosiile, ardeiul, pulpele de pui, apoi piperul si se lasa 40 de min la foc incet;
Intre timp se amesteca faina, laptele si smantana, se scot pulpele, se toarna sosul si se amesteca bine;
Pana incepe sa fiarba sosul, se inlatura carnea de pe oase, se taie in bucati mici si se pun din nou in sos;
Se fac clatitele din faina, oua, lapte, apa minerala si putina sare;
Cozile verzi de arpagic se tin cateva secunde in apa clocotita;
Se toarna papricasul pe mijlocul foilor de clatite, se fac in forma de saculeti si se leaga la varf cu cozile de arpagic;
Se pun saculetii in tava si se dau la cuptor timp de 5-6 min.
Tips
Se servesc doar calde.