Clatite cu caise si unt cu miere

Clatite cu caise si unt cu miere

Va propunem reteta perfecta pentru o gustare de dimineata, cu un continut de zahar diminuat, comparativ cu varianta din comert. Niste clatite dolofane, calde, cu unt si miere, te vor face sa te simti minunat dimineata.

Specificturcesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii406 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • caise1 ceasca
  • lapte150 ml
  • miere2 linguri
  • ou1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui0
  • unt100 g
  • zahar pudra25 g
  • faina140 g
Preparare

Se amesteca untul cu mierea, se aseaza in folie de plastic sub forma unui baton si se da la rece. Se poate pastra in frigider pana la o luna.

Se cerne faina, un praf de bicarbonat de sodiu si un strop de sare intr-un bol, se amesteca cu zaharul si se face o adancitura in mijloc. Se bate oul cu laptele si se toarna incet in golul format, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Se adauga caisele uscate taiate marunt.

Se incinge o picatura de ulei intr-o tigaie nonaderenta, la foc mic. Se adauga patru linguri cu varf de aluat si se tin aprox. 1 min, pana cand pe suprafata fiecarei clatite apar bule. Se intorc cu ajutorul unei palete si se mai prajesc un minut. Se repeta operatiunea pana la epuizarea aluatului.

Tips

Se servesc de preferat calde, cu unt cu miere deasupra. Daca le pastrati la rece, intai incalziti si apoi adaugati untul cu miere.

Recomandari