Trufe de ciocolata cu cirese
Au un gust divin si vor reprezenta atractia serii daca le servesti prietenilor apropiati. Pregateste aceste trufe de ciocolata pentru zilele speciale sau chiar pentru Craciun si Revelion. Sunt un deliciu!
Ingrediente
- cacao1 lingura
- cirese50 bucati
- lapte600 ml
- ou6 bucati
- unt300 g
- zahar tos100 g
- esenta de vanilie0 dupa gust
- ciocolata neagra500 g
Preparare
Ciresele sau visinele s e pun la fiert si dupa ce au fiert se scurg, iar siropul rezultat se pune intr-un vas.
Se topeste ciocolata neagra la bain-marie si apoi se incorporeaza untul de masa.
Se amesteca esenta de vanilie cu laptele si pudra de cacao, apoi se aduce la fierbere.
Dupa racire se incorporeaza in lapte siropul de la cirese/visine si ciocolata topita si se amesteca foarte bine, pana devine o crema, apoi se da la frigider 1 ora.
Se scoate si se toarna intr-un vas de sticla un strat de crema, apoi un strat de cirese/visine, iar crema, iar fructe, la final fiind crema. Se da din nou la rece 24 ore.
Tips
Se serveste rece, taiata in bilute.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"