Prajitura de post cu suc de portocale

O prajitura aromata numai buna pentru post si pentru vegetarieni. Prajitura are ingrediente ieftine si se face usor. Incinge cuptorul, pregateste ustensilele si ingredientele si prepara acest desert gustos.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- zahar125 g
- zahar pudra30 g
- ulei de masline125 ml
- sare3 g
- praf de copt10 g
- bicarbonat5 g
- scortisoara30 g
- esenta de vanilie15 ml
- suc de portocale375 ml
- otet30 ml
- faina500 g
Preparare
Pune cuptorul la incalzit la 150 C.
Unge cu margarina o tava rotunda si subtire.
Intr-un bol amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea si zarul.
Fa o gaura in mijlocul compozitiei, adauga restul ingredientelor si amesteca-le bine.
Pune aluatul format in tava.
Pentru crusta, trebuie sa amesteci zaharul si scortisoara intr-un shaker si sa torni glazura deasupra prajiturii, acoperind toata suprafata.
Lasa prajitura la copt timp de 40 - 45 de minute.
Prajitura este gata atunci cand, daca bagi un cutit in centrul ei, in momentul in care-l scoti, aceste este curat.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"http://luiza.zboara.eu - sau - fericirea daruita de copii"