Chec de lamaie

Chec de lamaie, o reteta rapida si usor de pregatit. Rezultatul? Un chec pufos si aromat. Chec-ul de lamaie este luminos si foarte multi dintre noi preferam sa gustam din el de sarbatori, cum ar fi de Craciun si Revelion.
Ingrediente
- zahar200 g
- lapte50 ml
- ou4 bucati
- unt50 g
- zahar pudra50 g
- zahar vanilat2 plicuri
- sare1 praf
- praf de copt2 lingurite
- zeama lamaie50 ml
- faina250 g
- coaja rasa de lamaie1 bucata
Preparare
Se amesteca untul cu zaharul, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se adauga ouale, unul cate unul si amestecam bine. Faina se amesteca cu zaharul pudra si se omogenizeaza in compozitie impreuna cu laptele.
Se unge forma de chec cu unt si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 min la foc mediu.
Pentru glazura, se lasa sa fiarba incet untul (50 g) cu zaharul pudra si sucul de lamaie.
Cand scoatem checul din cuptor se acopera cu glazura de lamaie.
Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pune pe un platou, presarand si putin zahar pudra peste chec.