Parfait de portocale

Racoros, cremos si perfect pt sarbatoarea de Valentine`s Day, acest parfait de portocale reprezinta desertul perfect pentru persoana iubita.
Recomandat pentru Evenimente
valentine`s dayIngrediente
- zahar150 g
- frisca500 g
- lapte150 g
- ou2 bucati
- portocala400 g
- zahar vanilat1 plic
Preparare
Intr-o cratita se amesteca bine zaharul cu laptele si ouale. Dupa ce compozitia s-a omogenizat se pune cratita pe foc si se amesteca pana ce fiebe.
Se ia vasul de pe foc, se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit. Intre timp, se curata portocalele de coaja, se desfac in felii, se curata bine de pielitele albe, se scot samburii si se taie in feliute cat mai subtiri.
Feliile de portocala taiate se adauga in compozitia de mai sus (numai dupa ce aceasta s-a racit complet).
Apoi, intregul amestec se toarna peste frisca si se amesteca foarte incet, cu telul. Se toarna in forme de parfait.
Tips
Se lasa in congelator timp de cel putin 3 ore.