Jeleu de cirese

Jeleu de cirese

A inceput sezonul fructelor si cu siguranta te gandesti la cateva retete absolut delicioase. Astazi iti propunem sa incerci acest jeleu de cirese. Este delicios si poate fi servit simplu sau alaturi de tarte la micul-dejun.

Specificamerican
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • zahar1 pahar
  • cirese2 kg
  • sare0
  • smantana250 ml
  • gelatina5 linguri
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • apa500 ml
Preparare

Ciresele se spala si se pun la fiert impreuna cu apa, zaharul si putina sare. Se tin la foc mediu si se amesteca astfel incat sa nu se prinda, timp de aproximativ 15 minute. Dupa ce sunt gata, ciresele se scurg printr-o sita, apasand cu fermitate pe ele astfel incat sa obtinem cat mai mult suc (ar trebui sa iasa cam 4 pahare), dupa care se lasa la frigider timp de o ora.

Separat, intr-o tigaie, se pune circa 300 ml de suc de cirese, dupa care se adauga 4 linguri de gelatina si se lasa sa se omogenizeze. Se tine la foc mediu, pana cand gelatina se topeste complet. Dupa ce s-a oprit focul, se mai adauga circa 300 ml de suc de cirese si se amesteca. Compozitia obtinuta se pune intr-un bol, dupa care acesta se pune intr-un alt bol cu apa rece, apoi se tine la frigider circa 2 ore.

In acest timp se ia smantana, zaharul ramas si vanilia si se pun intr-o tigaie. Se adauga gelatina ramasa si se tine la foc mediu circa 8 minute. Ingredientele trebuie tinute pe foc pana cand gelatina se topeste complet. Se amesteca pentru omogenizare, dupa care compozitia rezultata se pune intr-un bol si se tine la rece timp de 15 minute.

Jeleul obtinut anterior se aseaza in boluri, apoi se adauga peste el crema obtinuta din smantana ( se foloseste o punga speciala pentru aplicarea cremei de smantana). Bolurile de jeleu se mai tin intre 1 si 6 ore la frigider.

Recomandari