Gratin de cirese si zmeura
Un desert delicios cu aroma de vanilie, cirese zemoase, zmeura aromata si textura de bezea. Un desert usor, care aduce a budinca, dar este mai lejer si este numai bun de servit la pranz sau dupa cina. Daca nu gasesti zmeura poti folosi alte fructe.
Ingrediente
- zahar4 lingurite
- cirese280 g
- lapte200 ml
- zmeura280 g
- vanilie1 pastaie
- faina1 lingurita
- galbenus2 bucati
- albus2 bucati
- zeama de lamaie1 bucata
Preparare
Incalzeste laptele si pastaia de vanilie pana aduci lichidul la temperatura de fierbere, iar apoi lasa vanilia la infuzat timp de 10 â 15 minute.
Amesteca galbenusurile cu 2 lingurite de zahar si adauga faina si amesteca pana sa face o pasta omogena. Pune laptele in pasta, toarna compozitia intr-o tava si pune-o la copt timp de 3 â 5 minute pana cand se ingroasa. Toarna compozitia printr-o o sita intr-un bol, pentru a indeparta pastaia de vanilie si las-o sa se raceasca.
Amesteca albusurile pana cand devin spuma si isi tripleaza dimensiunea. Adauga zaharul ramas, putin cate putin, amestecand bine, pana cand obti o compozitie groasa si lucioasa. Adauga sucul de lamaie in compozitia cu lapte. Pune un sfert de bezea in compozitia cu lapte, amesteca bine pentru omogenizare, apoi adauga bezeaua ramasa in doua transe.
Presara fructele intr-o tava. Pune-le la copt pentru 3 -5 minute, pentru a se inmuia. Pune cu lingura compozitia cu lapte si bezea. Pune la copt pentru inca 3 minute pana cand crusta devine aurie.
Recomandari
Newsletter Ele.ro
- person
"nu pot sa imi dau seama de ce a tebuit sa astept 30 de ani ca sa il intalnesc!!!unde a fost pana acu"