Budinca de gris cu visine

Budinca de gris, aromata si pufoasa va va aminti cu siguranta de copilarie. Este o reteta care se prepara foarte usor si care poate fi reinventata in functie de inspiratia fiecaruia. Poti adauga stafide sau rahat si reteta va fi delicioasa.
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarianIngrediente
- zahar125 g
- gris250 g
- lapte1 l
- ou5 bucati
- visine1 ceasca
- zahar vanilat2 plicuri
- pesmet0
- unt nesarat0
- coaja rasa de portocala1 lingurita
Preparare
Se pune laptele la fiert cu zaharul vanilat. Cand da in clocot se adauga grisul in ploaie si se amesteca rapid pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga zaharul si se amesteca bine.
Cand s-a ingrosat ca o smantana legata, grisul se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se separa ouale iar cand grisul este rece, se adauga galbenusurile si o lingurita de coaja de lamaie. Se amesteca pana la omogenizare. Separat se bat spuma albusurile cu un praf de sare apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor.
Se adauga visinele (congelate, crude sau conservate, fara samburi) si se amesteca usor.
Se unge o tava yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet apoi se toarna compozitia si se da la cuptor ~ 30 - 40 min, la foc mediu.
Pofta buna!
Tips
Se poate insiropa cu sirop de zahar si vanilie si se taie cand se raceste.