Budinca cu fructe de padure

Budinca cu fructe de padure este un desert pe cat de sofisticat pe atat de usor de facut. Va recomandam aceasta budinca cu fructe de padure pentru mesele cu musafiri, pentru ca este un desert apetisant si racoritor.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- afine50 g
- zahar50 g
- capsune350 g
- zmeura100 g
- smantana300 ml
- coacaze50 g
- branza ricotta250 g
- cointreau2 linguri
- ciocolata alba125 g
Preparare
Se bate smantana pana cand incepe sa se ingroase, se incorporeaza braza de vaci si jumatate din zabar;
Se pune ciocolata la bain-marie sa se topeasca;
Se lasa ciocolata sa se raceasca cateva minute, amestecand din cand in cand, apoi se toarna peste smantana amestecata cu branza;
Compozitia obtinuta se pune in sase forme individuale de budinca, se niveleaza suprafata budincii cu o lingura si se pun formele in frigider unde se lasa 4 ore;
Se pun fructele si zaharul ramas intr-o craticioara, la foc domol, amestecand usor, pana cand se topeste zaharul, atunci se adauga si Cointreau-ul;
Se pun formele de budinca in apa fierbinte timp de
30 secunde si se rastoarna pe farfurii de desert. Cu o lingura se pun fructe si sos peste ele si se servesc imediat.
Tips
Ca bautura se potriveste cu suc dulce de portocale natural alaturi sau cu vin alb dulce; Putem orna si cu putina frisca deasupra.