Ardei gras cu hamsie in ulei

Ardei gras cu hamsie in ulei

O conserva inedita si foarte gustoasa care se poate consuma simpla sau ca garnitura.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • patrunjel0
  • ulei de floarea-soarelui0
  • usturoi uscat3 catei
  • oregano0
  • sare0
  • ardei gras4 bucati
  • capere7 linguri
  • otet de vin2 l
  • file hamsie12 bucati
Preparare

Ardei se spala, se taie in doua pe lungime, se curate de seminte si cotoare, iar apoi in fasii medii ca grosime.

Patrunjelul se toaca marunt, la fel si oregano, iar usturoiul in sferturi.

Se pune otetul la fiert iar cand da in clocot se pun ardeii si se lasa 8-10 minute, pana se inmoaie putin.

Se pregatesc borcanele spalate, uscate, se pun ardeii in ele, apoi usutroiul, patrunjelul, caperele, hamsiile: se repeta straturile.

Cand se umple borcanul se toarna ulei deasupra si se lasa pana a doua zi, cand se va mai completa.

Tips

Se pastreaza la rece si intuneric pana la servire.

Recomandari