Dulceata de ardei iuti!

Dulceata de ardei iuti!

Dulceata de ardei iuti este o adevarata delicatesa. Aceasta se serveste alaturi de alte mancaruri, precum friptura, si nu ca desert. Are o aroma deosebita si va da preparatelor tale un gust rafinat, foarte elegant.

Specific
Timp preparare
Portii
Status
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • ardei iute1 kg
  • sare2 lingurite
  • ardei capia500 g
  • otet1 l
Preparare

Spala ardeii capia si indeparteaza-le semintele si nervurile. Procedeaza la fel si cu ardeii iuti, insa nu inainte de a-ti pune manusi. Taie toti ardeii in fasii sau cubulete, dupa preferinte.

Intr-o oala incapatoare adauga otetul si zaharul s pune-le la fiert. Cand incepe sa se ingroase adauga ardeii, sarea si anasonul. Lasa totul sa fiarba timp de 30 de minute. Verifica apoi daca dulceata este gata turnand cateva picaturi pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.



Recomandari